Bedrijven

Een lager ziekteverzuim en personeel zonder klachten?

In bedrijven waar hard wordt gewerkt, ontstaan vaak situaties waarin het lichaam zwaar wordt belast. Dit kan resulteren in een hoog ziekteverzuim. Dit kan resulteren in een financieel probleem, maar ook een personeelstekort.
Al jaren helpen wij bedrijven om hun ziekteverzuim te verlagen. We begeleiden werknemers individueel (ook buiten kantooruren), voeren werkplekanalyses uit en geven workshops op locatie. Met name gericht op de verbetering van de eigen verantwoordelijkheid van de werknemers.

Wat kunnen wij u bieden:

 • Individuele fysiotherapie. Vaak is een afspraak binnen 24 uur mogelijk, ook buiten kantooruren. De kosten hiervan kunt u als werkgever betalen, maar ook kan de zorgverzekering van de werknemer deze kosten dragen. Een dag minder ziekteverzuim scheelt aanzienlijk in de kosten.
 • Workshops. De voorlichting duurt ongeveer 1,5 uur.
  ‘Aandacht voor de werkplek’: We adviseren niet alleen een goede werkhouding, maar benadrukken juist waarom deze zo belangrijk is. Deze training vergroot het bewustzijn van de werknemer en ze leren wat ze zelf kunnen doen om het risico op klachten te verminderen.
  – ‘Effectief omgaan met stress’: Deze training geeft inzicht in wat stress eigenlijk is en hoe je stress herkent. Tevens krijg je handvatten aangereikt, waardoor je beter met stress om kunt gaan en daardoor klachten kunt voorkomen.
  – ‘Mindfulness’: In deze korte introductietraining brengen we meer aandacht naar het nu. Een bewezen effectieve methode om stress te verminderen. Bovendien een fijne manier voor teambuilding en om de werksfeer te verbeteren.
  – ‘Sportvoeding en blessurepreventie’: Een praktische workshop over de meest voorkomende blessures in de sport en hoe je deze zou kunnen voorkomen. Daarnaast biedt deze workshop informatie over sportvoeding.
 • Werkplekanalyse. We zien regelmatig werkplekken die voorzien zijn van de beste bureaus en stoelen. Echter staan deze vaak verkeerd ingesteld of worden verkeerd gebruikt. Hetgeen alsnog klachten kan veroorzaken. Wij komen op locatie en passen direct met de werknemer de werkplek in. We gebruiken EMG (ElektroMyoGrafie) om de spierspanning in kaart te brengen. Alle bevindingen worden vastgelegd in een rapport.

Wacht niet tot het ziekteverzuim stijgt, maar werk ter preventie daarvan. Voorkomen is beter dan genezen!

Bent u ook benieuwd wat wij kunnen betekenen voor Uw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op. 0229-262639 of mail naar info@eressi.nl