Voeding

Hoe werken wij:

Afvallen zonder dieet is de beste manier om blijvend kilo’s kwijt te raken. Er is een groot aanbod van diëten die allen beloven om in korte tijd veel kilo’s te verliezen. De meeste diëten leveren een tekort aan voedingsstoffen door eenzijdige voeding. Daarnaast leert men niet om het eetpatroon te veranderen en valt men vaak terug in oude eetgewoonten met als gevolg dat de kilo’s er weer aanvliegen! Verantwoord afvallen is afvallen met een blijvend ander eetpatroon. Daarnaast is lichaamsbeweging erg belangrijk.

Bij Eressi sluiten we het advies aan op uw lijf en leven. Voeding die goed is voor de één, is niet altijd goed voor de ander. We kijken vooral naar wanneer het u makkelijk afgaat om goed te eten. Door welk eten voelt u zich lekker en fit?

Werkwijze
Wilt u aankomen of afvallen? Een intensief traject starten of alleen eenmalig een voedingscheck? Er is van alles mogelijk. In een kennismakingsgesprek nemen we de mogelijkheden door. We bespreken wat uw wensen zijn en hoe we die doelen kunnen bereiken.

We helpen u na een uitgebreide intake, graag met het geven van een deskundig advies op maat gericht op het verbeteren van uw leef- en eetgewoontes.

De voordelen van onze werkwijze:
–              Geen dure maaltijdvervangers
–              Geen crashdieet of honger lijden
–              Gewoon lekker eten!

Wij zijn aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulente Nederland. De begeleiding door de BGN gewichtsconsulent wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.
Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar!

Steeds meer verzekeringen vergoeden een bezoek aan de gewichtsconsulent. De kosten van uw bezoek gaan niet ten kosten van uw eigen risico

extra informatie:
BMI: Door middel van de BMI (body mass index), kunt u berekenen of u een gezond gewicht heeft. Dit doet u door uw gewicht 2x door uw lengte te delen. Echter is deze methode niet altijd even kloppend in hoeverre u een gezond gewicht heeft. Kleine mensen hebben vaak een iets hogere BMI, en het geeft niet aan wat voor gewicht er is. Een bodybuilder kan namelijk hetzelfde gewicht hebben als iemand met een bierbuik, toch maakt de BMI daar geen onderscheid in.
https://en.wikipedia.org/wiki/Body_mass_index

Waist to hip ratio: Deze ratio geeft de verhouding weer tussen de heupen en de taille. U rekent deze uit door de tailleomvang te delen door de heupomvang. Buikvet levert over het algemeen meer gevaar voor de gezondheid, onder andere omdat het de organen in de verdrukking kan brengen. https://en.wikipedia.org/wiki/Waist%E2%80%93hip_ratio

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0229-262639, of stuur een mailtje naar info@eressi.nl